Politika zasebnosti

Pravilnik o varovanju osebnih podatkov

Vaša zasebnost je za nas zelo pomembna. Zato smo pripravili ta pravilnik, da boste razumeli, kako zbiramo, uporabljamo, komuniciramo in razkrivamo ter uporabljamo osebne podatke. V nadaljevanju je opisana naša politika zasebnosti kjer vas bomo seznanili s sistemom zbiranja, shranjevanja, uporabe in širjenja osebnih podatkov.

Našo spletno stran lahko obiščete brez navedbe svojih osebnih podatkov. Navedba osebnih podatkov je potrebna le, če uporabljate kakršnokoli storitev, ki potrebuje prijavo ali se naročite na obveščanje.

1. Osebni podatki

Befit (Mojca Cepuš s.p., Good Food d.o.o.)  se zavezuje, da bo osebne podatke, pridobljene pri prijavi na spletni strani, pri prijavi na e-novice oziroma pri naročanju na posvet varoval skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter uredbo GDPR.

Uporabnik z označitvijo ustreznega polja pri prijavi na spletni strani, pri prijavi na e-novice oziroma pri naročanju na svetovanje poda izrecno osebno soglasje (v nadaljevanju: soglasje), da Befit kot upravljalec zbirke osebnih podatkov zbira in obdeluje osebne podatke, in sicer naslednje kategorije osebnih podatkov:

  • podatki, ki se nanašajo na uporabnika: ime in priimek, naslov stalnega bivališča, telefonska številka, mobilna številka, elektronski naslov, spol, datum rojstva, firma in sedež podjetje, kjer je oseba zaposlena, delovno mesto,…
  • podatki, ki bodo nastali s sodelovanjem v nagradnih igrah, s kliki na spletni strani Befit , s komunikacijo prek elektronske pošte, uporabo Befitovih profilov na družbenih omrežjih,
  • fotografij, ki bodo nastale na izobraževanjih, dogodkih in ostalih srečanjih Befita.

2. Soglasje

Uporabnik z označitvijo ustreznega polja o sprejemu splošnih pogojev in politike zasebnosti hkrati soglaša, da Befit zgoraj navedene  podatke uporablja, obdeluje, vodi in shranjuje v svojih zbirkah podatkov, fotografira ter objavlja fotografije z dogodkov na svoji spletni strani, FB strani, Instagramu, preko e-pošte, SMS in MMS ter preko ostalih socialnih omrežij.

S pomočjo uporabljene programske opreme se zbirajo in shranjujejo tudi nekateri tehnični podatki, vključno z IP-naslovom uporabnika. Uporabnik se zaveda, da je lastnik storitev dolžan na utemeljeno zahtevo in ob zakonski podlagi podatke o uporabniku posredovati državnim organom, kadar so podani razlogi za sum storitve kaznivega dejanja, ki se preganja po uradni dolžnosti.

Befit si pridružuje pravico do shranjevanja informacij na uporabnikovem računalniku, tablici ali telefonu v obliki piškotka (’’cookie’’) ali podobne datoteke, katere namen je prilagoditi spletni portal željam uporabnikov in zagotavljanje uporabnikom prijaznih spletnih storitev. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik. Uporabnik lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

3. Namen zbiranja podatkov

Namen zbiranja, obdelave, shranjevanja in uporabe osebnih podatkov je obdelava podatkov za namene neposrednega trženja, izvajanja trženjskih raziskav, pošiljanja vabil, objavljanja fotografij, obveščanja o aktivnostih in ponudbi Befita ter njegovih partnerjev ter ostala komunikacija preko pošte, e-pošte, telefona, SMS, MMS, FB ter preko ostalih socialnih omrežij.

4. Spremembe podatkov

V času upravljanja osebnih podatkov ima posameznik možnost vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravka, blokiranja in izbrisa osebnih podatkov v zbirki podatkov, skladno z veljavnimi predpisi in lahko kadarkoli zahteva, da upravljalec trajno ali začasno preneha uporabljati njegove osebne podatke. Upravljalec podatkov bo v primeru pošiljanja sporočil iz prejšnjega odstavka uporabnikom na preprost način omogočil odjavo od prejemanja sporočil. Morebitne odjave lahko uporabnik uredi na sledeč način:

  • Pošlje elektronsko sporočilo na mojca@prehrana.info. 
  • Pošlje pisno zahtevo, poslano na naslov: Good Food d.o.o. Trnoveljska cesta 2, 3000 Celje
  • Lahko se odjavi preko povezave ''odjava'', ki se nahaja v nogi vsakega prejetega elektronskega časopisa.

Upravljalec podatkov se zavezuje, da bo zbrane podatke hranil do preklica te privolitve oziroma le toliko časa, kolikor bo nujno potrebno za dosego namena, zaradi katerega so bili podatki zbrani.

5. Varstvo

Befit uporablja tehnične in organizacijske varnostne ukrepe, ki vaše podatke varujejo pred manipulacijo, izgubo, uničenjem ali nepooblaščenim dostopom. Pri ravnanju z vašimi osebnimi podatki izvajamo ukrepe, ki so zasnovani tako, da te podatke zaščitijo pred izgubo, neustrezno uporabo, nepooblaščenim dostopom, razkritjem, spremembo ali uničenjem. Podatkov v vseh primerih sicer ne moremo zavarovati pred kakršnokoli izgubo, neustrezno uporabo, nepooblaščenim dostopom, razkritjem, spremembo ali uničenjem, prizadevamo pa si preprečiti take nesrečne dogodke.

Kaj menite o nas

Na sejmu Altermed v Celju, sem hodila iz predavanja na predavanje in tako sem spoznala tudi svetovalko za zdravo prehrano Mojco Cepuš. Imela sem vsaj 10 kg preveč, zato sem šla tudi na njeno predavanje, z upanjem, da bom dobila kakšno pametno informacijo. Mojčino predavanje je bilo tako prijetno, sproščeno in nič je ni motilo, da smo jo med razlago spraševali, prekinjali … Dobila sem zaupanje v njeno znanje in strokovnost in po predavanju sem šla do nje, ji razložila svoje tegobe okoli pasu in beder … Zame si je vzela ogromno časa, razložila mi je določene zadeve, o katerih se mi ni niti sanjalo, vse v zvezi z zdravim prehranjevanjem. Napisala mi je jedilnike, me naučila kupovati zdrava živila, naučila brati E-je na deklaracijah … Rezultati najinega sodelovanja so bili vidni že v prvem tednu, pol kg manj. Od najinega srečanja so minili štirje meseci, v tem času sem shujšala 8,5 kg, v povprečju 0,5 kg na teden. Sama sem zelo srečna, da mi je končno uspelo shujšati, vendar priznam, brez resnega nadzora to sigurno ne bi uspelo.
I. Flis iz Celja
Z vašim načinom dela sem bila zelo zadovoljna. Že prvi obisk mi je bil v veliko veselje. Rada sem prihajala. Odločila sem se za hujšanje iz zdravstvenih razlogov. Zdravnik mi je svetoval naj poskusim. Boleti so me namreč začele kosti na nogah-stegna, maščoba se mi je začela nabirati okoli pasu in tudi v notranjosti. Pred leti sem bila operirana na črevesju in ginekološko, zato sem še bolj ogrožena in nagnjena k debelosti, saj sem imela izreden apetit, sploh pa zvečer pred televizorjem. Po nasvetu prijateljice Martine, sem se odločila za hujšanje. Moram reči, da začetna faza ni prijetna, saj se moraš držati navodil in se navaditi na red uživanja hrane. Vendar so mi pri tem pomagali tedenskim obiski pri Mojci. Ustrezal mi je tudi jedilnik in ga še sedaj uporabljam. Rezultat je tu ( -6 kg), še malo manjka, do mojega zastavljenega cilja. Počutim se veliko bolje.
M. Činkole iz Novega mesta
Hujšanje po Anjinem jedilniku se mi zdi super in enkratna zadeva. Jedilnik je sestavljen iz raznovrstne hrane. Vsak obrok si lahko pripraviš na raznovrsten način. Predvsem všeč mi je bilo, da so bili obroki razdeljeni na 5 delov, ter večerje pretežno iz beljakovin. Ob prehranjevanju po jedilniku sem se počutila odlično, imela sem več energije in rezultati so se pokazali tudi pri urejenosti diabetesa.
Tamara D., hujšanje in diabetes
Lep pozdrav vsem "sotrpinom", ki so se že ali pa se šele podajate na trnovo pot- HUJŠANJE... Z Mojco Cepuš (Befit) sem stopila v stik 12.1.2010 in zdelo se mi je, da že lovim zadnji vlak, da naredim nekaj s seboj. En dan prej sem bila pri svoji zdravnici, ki mi je že nič kolikokrat "namignila", da se bo treba vzeti v roke in narediti s svojimi 129,6 kilogrami nekaj v smislu VEČJEGA IZVOZA TEŽE:). Tisti dan pa je zaigrala na prave note, ko mi je rekla, da sem že dovolj stara (28 let), da bom slej ko prej začela misliti na to, da bi postala mamica. Ko se bom odločila za ta korak, bova pa zaradi moje teže, imele probleme pri zanositvi. Panika, kaj pa sedaj? Otroke bi pa res rada imela. Drugi dan sem v službi "pojamrala" sodelavki, ki pa je kot iz topa izstrelila, da pozna rešitev zame - MOJCO CEPUŠ IN BEFIT. Sem bila kar malo skeptična, priznam. Ampak, želja po otrocih in spremembi me je premagala. Mojci sem poslala mail in zelo kmalu je priletel tudi odgovor. Prve 14 dni je Mojca samo želela spoznati moje prehrambene navade oziroma bolj-razvade. Po štirinajstih dneh sem ji s strahom pokazala svoje beležke o obrokih, saj sem se zavedala, da jem čisto napačno hrano, ob napačnih urah ob seveda nič minutah gibanja dnevno. Odgovor me je zelo presenetil, ko mi je Mojca rekla, da jem PREMALOOOO!!! Halooooo, sem si mislila, kako premalo, od kje pa vseh 129,6 kilogramov??? Sledila je podrobna analiza mojih zabeležk, ki so bile kar prepolne sladkarij, ogljikovih hidratov, sladkih pijač, hranjenja ob urah, ko "normalni" ljudje že vsi spijo. In že je tu prvi Mojčin jedilnik. Ko sem ga pogledala sem si mislila, da če bom pa jaz ob tem shujšala, sem pa tudi bicikel. Ok, prvi teden za mano - z lahkoto, tako kot pri vseh milijon diet do sedaj. Rezultat: - dva kg. Opa, to pa je zbudilo mojo pozornost. Ampak, tihi dvomi so ostali. Dajmo še kak teden, da vidimo....sem sama sebi prigovarjala. V vsem tem času sem si v glavo vtepla eno preprosto pravilo- zjutraj ovseni kosmiči, sadje, za kosilo lahko kaj kaloričnega (no, zmerno kaloričnega) kot je npr. riž, krompir, testenine seveda brez mesa z veliko solate, malica kakšen jogurt, večerja meso+solata+zelenjava. Pa seveda pšenični otrobi pred vsakim obrokom. Kilogrami so iz tedna v teden vidno kopneli, tako da danes tehtam 98,9 kg, kar pomeni MINUS 30,70KG!!! Ljudje so me začeli ustavljati na ulici in spraševati kaj se z mano dogaja. Z največjim veseljem vsakemu še danes povem, da sem spoznala enega angelčka, ki je mojemu življenju naredil smisel- MOJČKO CEPUŠ. Zanimivo je, da so me ljudje opazili šele, ko sem imela že 20 kg manj, prej ne. Začela sem tudi hoditi peš v službo-3 km. To je vse kar je moje rekreacije še danes. Seveda pa ne smem pozabiti pohvaliti vseh sodelavcev, ki mi stojijo ob strani, jedo z mano, ki me ne zavajajo z ničemer. Pri nas v službi je navada, da se za rojstne dneve bašemo s sladkarijami in domačimi dobrotami. Za vsak rojstni dan pa je na mizi sadni krožnik, za Sabino, kar si štejem v veliko čast. Seveda nimam nobenega namena odnehati, zakaj bi, ko pa je tako lahko topiti kilograme:). Še enkrat bi se rada zahvalila Mojci in Befitu, ki je mojemu življenju vrnila smisel. Befit je moj nasvet vsem ljudem, ki si ne upajo stopiti na to pot... Hvala Mojči :*
Sabina iz Litije