Politika zasebnosti

Pravilnik o varovanju osebnih podatkov

Vaša zasebnost je za nas zelo pomembna. Zato smo pripravili ta pravilnik, da boste razumeli, kako zbiramo, uporabljamo, komuniciramo in razkrivamo ter uporabljamo osebne podatke. V nadaljevanju je opisana naša politika zasebnosti kjer vas bomo seznanili s sistemom zbiranja, shranjevanja, uporabe in širjenja osebnih podatkov.

Našo spletno stran lahko obiščete brez navedbe svojih osebnih podatkov. Navedba osebnih podatkov je potrebna le, če uporabljate kakršnokoli storitev, ki potrebuje prijavo ali se naročite na obveščanje.

1. Osebni podatki

Befit (Mojca Cepuš s.p., Good Food d.o.o.)  se zavezuje, da bo osebne podatke, pridobljene pri prijavi na spletni strani, pri prijavi na e-novice oziroma pri naročanju na posvet varoval skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter uredbo GDPR.

Uporabnik z označitvijo ustreznega polja pri prijavi na spletni strani, pri prijavi na e-novice oziroma pri naročanju na svetovanje poda izrecno osebno soglasje (v nadaljevanju: soglasje), da Befit kot upravljalec zbirke osebnih podatkov zbira in obdeluje osebne podatke, in sicer naslednje kategorije osebnih podatkov:

  • podatki, ki se nanašajo na uporabnika: ime in priimek, naslov stalnega bivališča, telefonska številka, mobilna številka, elektronski naslov, spol, datum rojstva, firma in sedež podjetje, kjer je oseba zaposlena, delovno mesto,…
  • podatki, ki bodo nastali s sodelovanjem v nagradnih igrah, s kliki na spletni strani Befit , s komunikacijo prek elektronske pošte, uporabo Befitovih profilov na družbenih omrežjih,
  • fotografij, ki bodo nastale na izobraževanjih, dogodkih in ostalih srečanjih Befita.

2. Soglasje

Uporabnik z označitvijo ustreznega polja o sprejemu splošnih pogojev in politike zasebnosti hkrati soglaša, da Befit zgoraj navedene  podatke uporablja, obdeluje, vodi in shranjuje v svojih zbirkah podatkov, fotografira ter objavlja fotografije z dogodkov na svoji spletni strani, FB strani, Instagramu, preko e-pošte, SMS in MMS ter preko ostalih socialnih omrežij.

S pomočjo uporabljene programske opreme se zbirajo in shranjujejo tudi nekateri tehnični podatki, vključno z IP-naslovom uporabnika. Uporabnik se zaveda, da je lastnik storitev dolžan na utemeljeno zahtevo in ob zakonski podlagi podatke o uporabniku posredovati državnim organom, kadar so podani razlogi za sum storitve kaznivega dejanja, ki se preganja po uradni dolžnosti.

Befit si pridružuje pravico do shranjevanja informacij na uporabnikovem računalniku, tablici ali telefonu v obliki piškotka (’’cookie’’) ali podobne datoteke, katere namen je prilagoditi spletni portal željam uporabnikov in zagotavljanje uporabnikom prijaznih spletnih storitev. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik. Uporabnik lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

3. Namen zbiranja podatkov

Namen zbiranja, obdelave, shranjevanja in uporabe osebnih podatkov je obdelava podatkov za namene neposrednega trženja, izvajanja trženjskih raziskav, pošiljanja vabil, objavljanja fotografij, obveščanja o aktivnostih in ponudbi Befita ter njegovih partnerjev ter ostala komunikacija preko pošte, e-pošte, telefona, SMS, MMS, FB ter preko ostalih socialnih omrežij.

4. Spremembe podatkov

V času upravljanja osebnih podatkov ima posameznik možnost vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravka, blokiranja in izbrisa osebnih podatkov v zbirki podatkov, skladno z veljavnimi predpisi in lahko kadarkoli zahteva, da upravljalec trajno ali začasno preneha uporabljati njegove osebne podatke. Upravljalec podatkov bo v primeru pošiljanja sporočil iz prejšnjega odstavka uporabnikom na preprost način omogočil odjavo od prejemanja sporočil. Morebitne odjave lahko uporabnik uredi na sledeč način:

  • Pošlje elektronsko sporočilo na mojca@prehrana.info. 
  • Pošlje pisno zahtevo, poslano na naslov: Good Food d.o.o. Trnoveljska cesta 2, 3000 Celje
  • Lahko se odjavi preko povezave ''odjava'', ki se nahaja v nogi vsakega prejetega elektronskega časopisa.

Upravljalec podatkov se zavezuje, da bo zbrane podatke hranil do preklica te privolitve oziroma le toliko časa, kolikor bo nujno potrebno za dosego namena, zaradi katerega so bili podatki zbrani.

5. Varstvo

Befit uporablja tehnične in organizacijske varnostne ukrepe, ki vaše podatke varujejo pred manipulacijo, izgubo, uničenjem ali nepooblaščenim dostopom. Pri ravnanju z vašimi osebnimi podatki izvajamo ukrepe, ki so zasnovani tako, da te podatke zaščitijo pred izgubo, neustrezno uporabo, nepooblaščenim dostopom, razkritjem, spremembo ali uničenjem. Podatkov v vseh primerih sicer ne moremo zavarovati pred kakršnokoli izgubo, neustrezno uporabo, nepooblaščenim dostopom, razkritjem, spremembo ali uničenjem, prizadevamo pa si preprečiti take nesrečne dogodke.

Kaj menite o nas

3.5. 2007 je Mojca Cepuš sodelovala pri izvedbi četrtega tehniškega dneva z naslovom planiranje prehrane ne OŠ. Šmartno pod Šmarno goro. Tehniški dan je bil v celoti brezhibno in točni izpeljan. Vsi učni cilji so bili doseženi, učenci pa zelo zadovoljni. Vse pohvale tudi s strani učiteljskega zbora.
Nives Dokl, učiteljica gospodinjstva
Z Anjo se poznava že od ranega otroštva, tesneje pa sva začeli sodelovati po srečanju na vlaku, kjer sva se videli po nekaj letih - obe čisto spremenjeni. Anja vitka in postavna, jaz njeno čisto nasprotje. :) Kmalu sva ugotovili, da obe sicer veliko veva o pravilnem prehranjevanju, ker mi je pred leti uspelo močno shujšati, vendar se je potem meni "sistem" porušil zaradi preobremenjenosti, tako fizične kot psihične. To je povzročilo, da hrana ni bila več le gorivo za moje telo, ampak tolažba, kar je pripeljalo do hudega prenajedanja in skrivanja hrane. Z Anjo sva se nato sestali, povedala mi je kako in na kakšen način dela z ljudmi, kaj pričakuje od mene in skupaj sva nato sestavili program - jedilnik, hkrati pa me je vodila tudi do drugih institucij, kjer sem poiskala globje vzroke za moje stanje. Anjin pristop je izredno nežen, ima občutek za soljudi, zna jim prisluhniti, vendar vztraja tudi pri svojem - namreč, morali sva se srečevati ali slišati vsak teden. Imela sem veliko vzponov in veliko padcev, vendar mi Anjin način prehranjevanja 100% ustreza, ker dovoljuje skoraj vse, vendar v pametnih količinah. Nikoli nisem bila lačna, kvečjemu sita. :) Tudi potem, ko z Anjo nisva več intenzivno delali in sem malo opustila program, sem imela še vedno v zavesti njen jedilnik in kmalu sem se zopet spravila v red in mu sledila, brez da bi ona za to vedela. V dobrem letu sem izgubila okrog 9 kg, čemur še sama, sedaj ko pišem, ne morem verjeti. Drugače se nikoli ne tehtam, vendar sem potem, ko sem spet lahko oblekla stare kratke hlače s št. 36/38 stopila na tehtnico. Sedaj sva z Anjo spet v stiku, saj bi rada izgubila še nekaj kilogramov. Priporočila sem jo tudi prijateljici s sladkorno boleznijo in tudi sama ima pozitivno zgodbo o uspešnem sodelovanju z Anjo.
Urška iz Borovnice
Vsebina tečaja je bila zelo podrobna, kar je sicer super, če imaš podlago. OK, nekaj je sicer imam, ne pa toliko. Prehrana je precej kompleksno področje, veliko znanja smo prejele naenkrat in bi morala več delati sproti sama, predelovati stvari in veliko delati na temu. Morda bi bilo fino, da bi vsakič pregledovali naše jedilnike, saj bi imela več vzpodbude za zdravo prehranjevanje, če bi jih preverjali. Ker po enem mesecu je mene disciplina minila, saj me nihče ni »preverjal«. Kombinacije hrane, ki smo jih pripravljali so fantastične, branje deklaracij, kot npr. glede grškega jogurta, to so res pomembne informacije. Tečaj mi je bil super.
Lilijana s Celja
Po dveh porodih sem imela na tehtnici 15 kilogramov več. Po nekaj ponesrečenih dietah, se jih je nabralo še nekaj. Ker mi pri nobeni dieti ni uspelo, sem se sprijaznila s tem, da diete niso zame in da bom pač debela. Pred malo manj kot letom dni, pa sem čisto po naključju spoznala Mojco, ki je moj način razmišljanja o kilogramih, dietah in hujšanju postavila na glavo. Izprašala me je kaj mi je všeč in kaj ne, kakšen je moj tempo življenja in kakšen ritem imam čez dan. In mi pripravila jedilnik. Ob pogledu nanj sem si rekla, da iz tega ne bo nič, saj mi je dovolila jesti vse kar imam rada, vsak dan naj bi jedla 5x in zadnji obrok je bil predviden za ob 20. uri!! Moj prvi stavek je bil: ” Če jaz vse to pojem, se bom zredila, ne shujšala!” Pa se mi je le nasmejala in mi rekla: “Greva stavit?” V 4. mesecih sem izgubila 10 kilogramov. Nikoli nisem bila lačna in jedla sem pravzaprav vse. Nič mi ni bilo jasno, saj sem bila mnenja, da o prehrani veliko vem. Danes vidim kje sem počela napake in kaj me je neslo. Mojca mi je v boju s kilogrami ves čas stala ob strani, ne glede na dan ali uro. Z menoj se je veselila vsakega izgubljenega kilograma in centimetra. Naučila me je kako se pravilno prehranjuje in danes, ko je od “prekinitve hujšanja” minilo že več mesecev, se nisem zredila niti za pol kilograma! To je zame uspeh. Za uspeh sem res potrebovala svojo voljo, vendar brez Mojčinega znanja, nasvetov in spodbud, ne bi šlo. Mojca, hvala!
Klavdija iz Ljubljane